2009. április 17., péntek

Különleges találkozási pont - Gyergyó

Szerdán este, különleges nemzetközi találkozási pont volt a gyülekezetünk, és az otthonunk. A városban tartózkodott, egy német missziós társaság néhány tagja, akik 2003 óta, egy helyi szervezettel együttműködve, minden évben ellátogatnak Gyergyóba. A mostani itt tartózkodásuk alkalmával, nagycsütörtök este cseng a telefonom, és kérdezik tőlem, lesz e istentisztelet nagypénteken a gyülekezetben? Mondom persze lesz, délelőtt is, és délután is. Akkor délután szeretnének meglátogatni és megismerni bennünket. Mondtam rendben van, vártuk őket, és jöttek is. Öten voltak, és Richárd a vezetőjük, szolgált az igéből, hirdetve azt, hogy ennek a világnak a keresztre van szüksége, és a keresztről szóló beszédre, és intett bennünket, óvakodjunk, a nyugatot már elárasztott jóléti evangéliumtól. Mert abból hiányzik a kereszt és a kereszt hordozás üzenete. Aznap este megbeszéltük, hogy szerdán este még lesz alkalmuk visszajönni, és mivel jól érezték magukat, szeretnének újból velünk lenni. Kedden viszont, megtudtam, hogy Münchenből, Siegel Erwin testvérünk is itt van Csikcsicsóban, rokon látogatáson és szerda este ő is eljött közénk. Ezen az estén, Richárd és Erwin szolgáltak, majd este a lakásunkon fogadtuk őket és fél tízkor, még csatlakozott hozzánk, egy magyarországi teológus, a református teológiáról Dávid, aki vonattal érkezett, és Richárddal jött találkozni. Igy, anélkül, hogy ezt előre terveztük vagy tudtuk volna, egy nemzetközi találkozó részesei lettünk. Az Úrnak, vannak különleges meglepetései, és én ezeket szeretem. Jó lelkületű beszélgetés után, imádkozva búcsúztunk el egymástól.

Az imaházba nem vittünk fényképezőgépet, de itthon készítettünk egy pár fotót, ezekből teszek fel. 

 "Végezetre mindnyájan legyetek egyértelműek, rokon érzelműek, atyafi szeretők, irgalmasak, kegyesek" I.Péter 3:8



2 megjegyzés:

Erwin Siegel írta...

Kedves Zsolt, olyan jó volt újból veletek lenni, örvendek hogy valami kicsit én is tudtam szolgálni a kommunikációban. Imáimban vagytok, ti és a ti szolgálatotok, a testvérek. Isten dicsöül általatok ott Gyergyóban, Hévizen, Borsec-en, és még sok más helyen is, biztos vagyok, aki ismer titeket és látja az Úr munkáját általatok. Bátoritalak hogy ne csüggedjetek el. Várom hogy mikor tudunk újból a fiatalokkal meglétogatni, és hátha ad az Úr alkalmat közös misszióra is akkor majd. Az Úr áldjon titeket, Erwin - Jakab 1;2-4

Névtelen írta...

Hello Szolt,
how are you - I sent you an e-mailwiht pictures Do you received it? I will come again dot Gheorgheni from 29.Juli to 12. August.

Greetings, God bless you

Richard