2009. június 7., vasárnap

Televízió helyett

Ma vasárnap este van. A kevesebb, akik ma Isten házában, gyülekezetben, templomban, voltak, és hallgatták az igét, nem tudom vajon még emlékeznek e, a mai üzenetre.....? Isten hozzánk intézett szava, mennyire foglalkoztat bennünket? Jó volna, ha nagyon is figyelnénk, arra amit Isten szól hozzánk, mert nincs ennél fontosabb amire figyelnünk kellene. Sajnos, ma este is a kevésnek nagyobb része, akik ma hallhatták az igét, már más felé figyel. Csatlakozva az e világ fejedelme által kínált szellemi asztalhoz, legtöbben, valószínűleg, a televízió előtt ülnek és engedik, hogy elborítsa lelküket, elméjüket, az abból áradó szennyes hordalék. Azonnal, elsodorva még a kevés jó magot is, ami ha gyümölcsöt hozhatna, segíthetne megélni egy értékesebb, Isten szerint való, életet. Tudom, most esetleg sokakban felcsattan egy érzés: "nehogy már az is baj legyen, hogy valakinek van televíziója"! Nem, nekem nem baj, de tudom, sok embernek baj, hogy van, és nem tudom, te vajon közéjük tartozol e. Bár azért itt megjegyzem, hogy nekünk mostmár, három éve nincsen, és lehet nélküle élni, normális életet, attól függetlenül, hogy az ördög azt próbálja elhitetni, hogy nem. Sokan megszóltak és kicsúfoltak ez miatt, de nem bánom. Nekünk nem hiányzik. Viszont az egyik ismerősöm küldött át keresztény filmeket, és arra gondoltam, felteszem ide, mert ha a tv. helyett három este ezeket nézi valaki, biztosan többet épül álltaluk, mint a szolgáltató álltal sugárzott programokból. És hátha, olyan üzenetet tartalmaz, ami elgondolkodtat, és változásra késztet.

Az első film eleje, egy kicsit fantasztikusnak tűnhet, de ez kell, hogy értelmet nyerjen. Egy 189o-ben élő ember látogatásával a mai korban, próbálja a film érzékeltetni az emberiség eltorzulását. Nagyon elgondolkodtató.

Idő Változtató

A második film, Bunyan János, Zarándok útja című könyve nyomán készült, a mai korban megszemélyesítve. Ez a könyv álítólag, a biblia után, a második legolvasottabb könyv a világon. 

A Zarándok Útja

A harmadik, az előttünk álló antikrisztusi időkből, egy feltételezett esemény, amiben, bár nem lehet hiteles képet adni, arról ami következni fog, mert azt hiszem a valóság sokkal súlyosabb, és nyomorúságosabb lesz, mégis, elgondolkodtató az üzenete. 

Ítélet