2008. október 8., szerda

Ünnepre készül a gyülekezet

Kis közösségünk, október 26.-án vasárnap, kettős ünnepet tart. Délelőtt bemerítési ünnepünk lesz, délután pedig hálaadó istentiszteleten emlékezünk meg Urunk megmentő és gondviselő kegyelméről. Külön öröm számunkra, hogy ezen az alkalmon, az érszőllősi, és más gyülekezetekből is érkeznek vendégeink. Veress Efraim testvéremmel még a nyáron beszéltünk arról, hogy a gyergyói hálaadó istentiszteletre jó lenne ha el tudnának jönni. Mi megbeszéltük, és tetszett ez az Úrnak is, és ha éltet bennünket és megsegít akkor ezen az ünnepen együtt lehetünk. Imádkozunk áldás esőért.
Előtte 23-24-25.-én Borszéken fogunk evangelizálni, és már szombat este, a megérkezett vendégekkel ott leszünk, és Efraim hirdeti az evangéliumot. Részleteket később.
-Úr Jézus, kérlek készíts talajt, ami alkalmas lesz befogadni az ige magját. Uram, kérlek készítsd fel szolgáidat, hogy a Szentlélek erejével szolgálhassanak. Legyen vetés, és legyen aratás. Halgass meg Uram.

Isten szeret

"Mert az Úr szemei az övéin vannak, és az Ő fülei azoknak imádságain."
Valaki a múlt héten azt írta nekem: Zsolti adj kérlek valami életjelt magatokról, mi van veletek? Csakugyan régen jelentkeztem, és mivel az utolsó bejegyzésemben arról írtam, hogy meg vagyunk próbálva, azok akik a szívükön és imakarjaikon hordoznak, szeretnének életjelet kapni. Az elmúlt hetekben, napokban megvoltak-vannak a próbáink - amelyeket Isten enged meg, megvoltak a kísértéseink is - amelyekkel az ellenség támad, és a programjaink valamint a feladataink is az elmúlt időben eléggé megsokasodtak. De hálás vagyok az Úrnak, mert csodálatosan engedi megtapasztalni az Ő hűségét, és a nehézségeken keresztül tanít, nevel, magához vonz. Még valami: tudom ha Isten munkájában valaki igyekszik hasznos lenni, azt az ellenség nem nézi jó szemmel. De jó az a biztos tudat, hogy senkit sem enged a Mennyei Atya felettébb megpróbálni, és a kimenekedést is megadja. Mi is átélhetjük Istenünk felemelő és szabadító kegyelmét, szeretetét.
Az elmúlt napokban, volt újabb lehetőségünk a városban élő sérült emberekkel egy napot eltölteni. A sérültek egyesülete szervezésében, szombaton a Maros baktai holtágánál voltunk kint, és a gyönyörű napsütéses időben, mint valamikor az Úr Jézus a genezáreti tó partján, mi is hirdethettük az evangéliumot. A több mint 80 ember áhitatosan hallgatta amint Veress testvér feltette azt a kérdést, amit az Úr Péternek tett fel: Szeretsz e Engem? Azért imádkoztam a végén, hogy azok akik hallották a kérdést, bár mind tudnának még úgy válaszolni mint Péter: Uram szertelek Téged!
"Szeressük Őt, mert Ő előbb szeretett minket"