2009. január 19., hétfő

Feladatok és ünnep

Isten áldjon meg titeket!
Tudom, már elég sok idő eltelt, amióta utoljára írtam. Többen is figyelmeztettek, és mondták, hogy legalább életjelt adjak magunkról. Itt is köszönöm, a figyelmeztető bátorításokat.
Az elmúlt két hétben sok feladatot kaptunk az Úrtól, amiért hálásak vagyunk. Az elmúlt két hétben, szinte nem telt el úgy nap, hogy ne ismertem volna meg, újabb embereket a városban. Öröm van a szívemben, hogy Isten nyitja az ajtókat, és minden nap tehetek bizonyságot. Nagyon megérinti az embereket, amikor nem a vallásról, hanem az Úr Jézus Krisztusról kezdek beszélni nekik. Ma is volt egy érdekes találkozásom. Ketten jöttek az imaházhoz, az egyik itt a környékben egy nagyobb vállalkozó. Megkérdezték, hogy benézhetnek e az imaházba. Természetesen beengedtem őket. Tetszett nekik, hogy olyan egyszerű belülről is. Leültek az első sorba, és én énekeltem nekik két éneket. Láttam megérintette őket az Úr. Majd elkezdtünk beszélgetni, és nagyon meglepetten hallgatták azokat az igei igazságokat, amit a biblia alapján mondtam nekik a felnőtt bemerítésről, a szobrokról, a képekről, magáról Istenről, az Ő szaváról a bibliáról, és az imádkozásról. Nem is hallott még olyat, hogy valaki ne egy betanult imádságot mondjon, hanem saját szavaival imádkozzon. Megragadtam az alkalmat, és imádkoztunk. A végén elcsukló hangon azt mondta:
-Én még ilyet nem hallottam. Teljesen "sokkos" állapotba kerültem. Ezt meg kell emésztenem. Lehet, hogy az éjjel még kettőkor sem birok aludni.
Miután adtam nekik egy-egy bibliát, és ajánlottam neki, ha nem tud aludni, nyissa ki és olvasson belőle, azt mondja Máté (mert így hívják az illetőt):
-Vasárnap fél 11-kor én itt leszek, az biztos.
Várjuk, és azt hiszem az az alkalom is hatással lesz rá.
Ugyanis vasárnap egy szép ünnepre készülünk. Délelőtt bemerítkezés, délután gyermekbemutatás lesz a gyülekezetünkben. Hálásak vagyunk Istennek, hogy az elmúlt három hónapban, négyen adták át életüket az Úr Jézusnak, és nyerték el bűneik bocsánatát, és nyertek békességet az új életben. Ők négyen Papp Magdolna, Fodor Éva, Pál Éva, és Diána fognak bizonyságot tenni a hullámsírban az ő hitükről.
Róma 6:4 :"Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképpen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképpen mi is új életben járjunk."
Róma 6:8 "Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hisszük, hogy élünk is Ő vele."
Csodálom az Úr munkáját, és nagyon hálás vagyok, hogy én ezt láthatom embertársaim életében. Ezzel együtt, nagyon sok bizonysággal is gazdagodhatunk.
Kérlek titeket imádkozzatok értünk, hogy a vasárnapi bemerítkezők, meg tudjanak állni végig az Úr útján.
Azokért, akik felé az Úr ajtót nyitott, hogy az elhintett mag kikelhessen, és ők is egy nap, fehér ruhában bizonyságot tehessenek.
Érettünk, hogy Isten tudjon bennünket használni, és formálni.
Minden dicséret a Krisztus Jézusé!!!!