2009. április 15., szerda

Mai ige

Ma reggel, olvastam a "Mai igét", - amit online ide kattintva minden nap el lehet olvasni - és elgondolkodtam, hogy mennyire hajlamosak vagyunk mi emberek halogatni a döntéseink meghozatalát, amelyekről, tudjuk nagyon jól, hogy meg kellene hoznunk őket. Vagy azokat a lépéseket megtenni, vagy feladatokat elvégezni, amelyek mindenképpen ránk várnak. De még szomorúbb, hogy sokszor Isten országa ügyének, és saját előre haladásunknak leszünk akadályai, az ilyen magatartással. Legyünk készek, döntést hozni, lépni, vállalni halogatás nélkül amit kell, hogy ne valljuk kárát se mi, se a környezetünk, se azok, akik felé szolgálni kell. Ma reggel arra is gondoltam, hogy sokszor az ilyen halogató hozzáállásunk miatt nem vagyunk azok, akiknek lennünk kellene, és még nem vagyunk ott ahol lenni kellene, ahol az Úr látni akar, és nem is történik velünk az ami történhetne, és aminek történnie kellene. Ma reggel gondoljuk át, mindezzel mi hogyan vagyunk? Ide teszem amit ma reggel olvastam. Nekem van miért szégyenkeznem. 

Ne maradj le a hajóról!

„Amikor beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai.” (Máté 8:23)


Vannak sorsdöntő pillanatok, amikor életfontosságú döntéseket kell hoznod. Egy napon Jézus két embert hívott, hogy csatlakozzon csapatához, de mindkettőnek volt valami oka, hogy ezt későbbre hagyja. Egyiküknek egy temetésen kellett részt vennie, a másik haza akart menni, hogy megmagyarázza elhatározását. Ez az utolsó, amit hallunk róluk. Máté feljegyzi, hogy „akkor Jézus beszállt a hajóba és a tanítványai követték őt”. Ők pedig lemaradtak a hajóról! 

Soha nem leszel sikeres, ha mindig későbbre halasztod a dolgokat. Ha túl sok ideig fontolgatsz egy lehetőséget, akkor lekésel arról, hogy megragadhasd. Erre az egyik legjobb illusztráció a telefon szabadalmának története. Az 1870-es években két ember foglalkozott behatóan a kor technológiája, a távírás módosításán és fejlesztésén. Mindkettőjüknek voltak elképzeléseik a drótkábelen keresztül történő hangátvitelre, és mindketten felfedezték az emberi hang elektronikus továbbítását. Az az érdekes, hogy mindkét ember, Alexander Graham Bell és Elisha Gray is ugyanazon a napon adta be ötletét a szabadalmi hivatalba, 1876. február 14-én. Bell volt aznap az ötödik személy, aki szabadalmi igényt adott be. Gray el volt foglalva más dolgokkal, ezért a megbízottját küldte el. Sajnálatos módon a megbízott több mint egy órával Bell után érkezett, hogy bejelentse a szabadalom benyújtására irányuló szándékot. Ezek a percek Gray-nek egy vagyonba kerültek. A bíróság Bell igényét hagyta jóvá, bár Gray panaszt tett azzal, hogy ő állt elő előbb az ötlettel. Tehát nem elég, ha látod az Isten-adta lehetőségeidet, meg is kell ragadnod azokat. Más szavakkal: ne maradj le a hajóról!

Nincsenek megjegyzések: