2009. december 31., csütörtök

Visszapillantás

Tudom, ma, az év utolsó napján, sokan visszatekintenek, az elmúlt évre, és próbálják felidézni és értékelni, az elmúlt 365 nap eseményeit. Ezt én sem szeretném elmulasztani, és akarok, az én Istenem és az Ő igéje világosságában megállni, meglátni az életemet, úgy, ahogy Isten lát engem, és megbánni amit meg kell, hátam mögé vetni mindent, és nekidőlni új erővel a célnak, igyekezni az Istennek, a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára. 

De most itt a blogon, szeretnék visszapillantani az elmúlt napokra, és megemlékezni azokról az eseményekről, amelyek miatt ez a karácsony szép volt. Talán ez volt életem legszebb karácsonya. Na nem a külsőségek miatt, hanem azért, mert most sikerült a legtöbb embert megszólítani, beszélgetni velük, többekkel imádkozni. Jó látni, Isten kegyelmét, ahogy megérinti a szíveket, és meghallgatja imáinkat. Az elmúlt hetek eseményei után, tapasztaljuk, hogy Isten munkálkodik, és újabb kapuk nyílnak. Áldott legyen az Ő neve!

Vissza pillantások: 

Először is, amint már említettem, karácsony előtti két hétben, kb. 45o-5oo bibliát, valamint készítettünk iratmissziós borítékot, 55o db, és azokat osztottuk szét piacokon, Gyergyószentmiklóson, Ditróban és Gyergyócsomafalván. Már tudjuk nem hiába! 

A bibliaosztásra még visszatérek egy következő bejegyzésben. 

Raván és Erdőszentgyörgyön volt alkalmam evangelizálni karácsony előtt. Áldott időt tölthettünk, az ottani testvérekkel, emberekkel. 

19.-én, a városból hívtunk és vártunk fiatalokat, és gyermekeket. Meglepetésünkre, kb. 5o fital jött el, többen a szüleikkel. Ez azért örömteli, mert eddig, azt tapasztaltuk, hogy nem engedik a szülők gyermekeiket a közösségünkbe, mivel itt Gyergyóban szektásoknak mondanak bennünket. Ezt a bibliaosztáskor is volt, aki érzékeltetni próbálta velünk.

Mi, ebben az évben nem kaptunk cipősdoboz csomagokat, így a lehetőségeinkhez mérten, 3-5lej értékben vásároltunk és adtunk ajándékot a gyermekeknek, valamint szendvicset és teát készítettünk nekik. 

De minden adománynál nagyobb és több, amit Isten adott nekünk Krisztusban, és ezt próbáltuk velük megértetni, egy 25 perces rövid filmmel, és az ige egyszrű rövid üzenetével. Reméljük, ezek az igemagok sem térnek vissza gyümölcs nélkül.

A gyergyói sérültekkel is volt alkalmunk hálaadással megemlékezni az elmúlt évről, két alkalommal is. Az egyik alkalmon, ellátogatott városunk polgármestere Mezei János is a gyülekezetünkbe, és szeretettel megajándékozta, és biztatta azokat az embereket, akik a helyzetüknél (sérülésüknél) fogva, nem mindég érezhetik magukat teljes értékű tagoknak a társadalomban. 

Szép volt, én pedig annak örvendtem, hogy egy rövid igei üzenettel bátoríthattam mindenkit, és most először, személyesen imádkozhattam városunk vezetőjéért is. Isten áldja meg, és adjon neki bölcsességet!

A városban volt egy civil kezdeményezés, amelyben egy nagyobb értékben vásárolt, élelmiszer készletből, csomagokat készítettek, és szegény rászoruló embereknek szánták. A kezdeményezés vezetője és támogatója, engem kért meg a csomagok kiosztására, széthordására, amit örömmel vállaltam. Két napon át, volt alkalmam olyan helyeken megfordulni, amilyenekről eddig csak hallottam. A szegénységnek, és a rászorultságnak, olyan méreteit láthattam meg, hogy sokszor összeszorult a szívem. 

Ezeket az embereket és helyzeteket látva, arra gondoltam, mennyire nem vagyok elég hálás Istennek a gondviselő kegyelmért. Jó volt, egy kis örömet és bátorítást vinni ezeknek az embereknek az életébe. Volt, akivel imádkozni is tudtam. 

Egy házikó.....

.....és lakói (6-an laknak benne)

A cigánymisszióról már írtam, a folytatás kezd kirajzolódni. A városban megismernek azóta a romák, és kérdezik, mikor megyünk legközelebb. A következő napokban, ebben is lesz előre lépés.

A karácsonyi ünnepekben, áldott kedves alkalmaink voltak úgy Gyergyóban, mint Toplicán. Az ünnep harmadnapján, pedig Csíkszeredába látogattunk el, ahol sok vendéggel, és a helyi gyülekezettel együtt ünnepelhettünk. 

A gyergyóiak énekkel is szolgáltak

Kedves vendégeink érkeztek, hétfőn, és három napig együtt lehettünk a kiskapusi ifjúság egy részével, és lelkipásztorukkal Székely Bélával. Nagyon áldott és hasznos időt töltehttünk el úgy a gyülekezetben, mint a fiatalokkal eltöltött órákban, ahol sokat beszélgettünk imádkoztunk, és újabb elhatározásokat hozhattunk. Kellemes, volt a szabadban is, a 2o cm hó, és a friss levegő jó hatással volt ránk, és öröm volt a fiataloknak.

Bizonyságtevők

A legolcsóbb (1 lej), és talán az egyik legjobb csúszó eszköz, a nylon zsák  

A csapat

De akik az Úrban bíznak szárnyra kelnek......

Bízzuk életünk Krisztusra 2o1o-ben is!

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Áldásokban gazdag és boldog új évet!Törökné Erika

Névtelen írta...

Jó nektek,h ilyen munkába lehettek.Vágyik a szivünk hozzátok.Áldásokban gazdag új esztendőt kívánunk:Svraka Csaba és családja M.o.

Szekrényes József írta...

Áldja meg az Úr a gyergyói munkát.
Boldog Új Évet kívánok Krisztussal.

Névtelen írta...

Kedves Zsolt --
érdeklődéssel olvasom a beszámolóidat, így, ezt a visszatekintést is. Gyönyörű tájon éltek, de annál is szebb szolgálatot végeztek.
Lenne egy kérdésem: Hol szereztél Bibliát? Szeretnénk segítséget küldeni Biblia vásárláshoz, abból a fordításból és arról a helyről, ami neked a legmegfelelőbb.
Áldás kísérje a munkádat jövőre is!
Szeretettel,
NJ

Novák Zsolt írta...

Kedves N.J.!
Mivel nem tudom ki vagy, kérlek az alábbi e.mail címre írj nekem: novakzsoltt@gmai.com , vagy a novak@n-tel.hu. Áldott boldog Új évet kívánok én is mindenkinek.
Novák Zsolt

iri írta...

Ebredesben gazdag,aldott Uj Evet kivanok!

Efraim írta...

Nekem lenne egy tippem a N.J. monogramra... Rendszeresen szoktad olvasni őt... Névrokon. Józs...oltáros írásai vannak. Na eltaláltam? :)

Novák Zsolt írta...

Józsefre én is gondoltam, de ő tudja az e-mail címemet, sőt levelet is váltottunk már. De ettől függetlenül lehet ő, várom, hogy írjon N.J.

Unknown írta...

Jó volt olvasni kedves drusza (keresztnév-rokon),nincs izgalmasabb annál-szerintem-mint amikor láthatom:hogyan növekszik Krisztus királysága az emberek között! Köszönöm! Áldott 2010-et kívánok neked,szeretteidnek-és gyülekezetednek! Üdvözöllek testvéri tisztelettel:Kovács "Zsotza" Zsolt-Magyarországról,Budapest alól

Napsugár írta...

Nagyon örülünk a jó híreknek és a szolgálatotoknak. Az Úr legyen a gondviselőtök és pásztorotok ebben az új évben is. Szeretettel gondolunk rátok, a gyergyói misszióra...
Kelemen Sándor és Napsugár