2009. február 8., vasárnap

Mozgalmas napok

Hála az Úrnak, sok feladatot kaptunk az elmúlt hetekben. Szinte most volt a bemerítkezés, és már azóta is eltelt két vasárnap. Majdnem minden este kellett az elmúlt két hétben valahol szolgálnom, több távolabbi gyülekezetben is evangelizációs alkalmakon. Ilyenkor itt Erdélyben, sok gyülekezet tart evangelizációs napokat, hetet. Ezek nagyon jó alkalmak arra, hogy az egész gyülekezet missziós szolgálatot végezzen, gondolok itt a hívogatásra, rokonok, barátok, szomszédok, ismerősök. Ilyenkor álltalában a szolgálatok is, a megtérésről, megújulásról a lélekmentés drága lehetőségéről, a döntés fontosságáról és annak következményeiről szól. Tehát evangelizációk vannak szerte egész Erdély területén. Nagyon jók ezek az alkalmak, és hálás vagyok, hogy az Úr Jézus engem legalkalmatlanabb gyermekét is, abban a kegyelmi elhívásban részesített, hogy ilyen alkalmakon szolgálhatok. Kegyelem. Így az elmúlt napokban, még olyan gyülekezetekben is megfordulhattam, ahol még soha sem jártam. Áldott idők, amit semmiért sem cserélnék el.

Az utóbbi napokban még egy kis betegség is elkapott, magas lázzal, gyengeséggel. Volt, hogy alig bírtam elindulni a szolgálatomat elvégezni, feleségem vezette az autót és vitt el, de csodálatosan megtapasztaltam az Úr erejét, mert amíg az evangéliumot hirdettem, semmit nem éreztem a betegségből. Megerősített az Úr, és megpróbált. Énekeltem is: "Erőt adsz minden helyzeteben...." Köszönöm azoknak akik imádkoznak értünk, és kérjük továbbra is az imatámogatást, mert a napjaink a következő hetekben is hasonlóan mozgalmasak lesznek. A jövő héten, még Magyarországra is el kell mennünk egy néhány napra.


Csak azért írtam, egy gyors beszámolót magunkról, hogy tudjátok, miért nem írok gyakrabban, és tudom, sokszor nem is vagyunk elérhetőek. Hála az Úrnak vethetjük az ige szent magvait, és hisszük kikel a mag. Mert nem tér vissza üressen, hanem megcselekszi amiért küldetett az ige. Ó bár még sok ember szívét változtatná meg! Mike Józsefék egyik éneke jut eszembe:
Hull az ige mag:

Szállnak évezredek,

S az Isten egyre vet:

Napfényes ég alatt

Még hull az Ige-mag.

Útfélre, kőre is,

Tövisvert földbe is

Hull, hull az Ige-mag

Légy jó talaj, akiben szárba szökken, kihajt,

Aki termést érlel, gyümölcsöt bőven ad!

De jaj annak, akiben szent csírája kihal,

Aki adós marad a harmincannyival!

Szállnak évezredek,

S az Isten egyre vet:

Napfényes ég alatt

Hull, még hull az Ige-mag

Légy te is jó talaj, aki befogadja és gyümölcsöt bőven ad majd, és ha hív az Úr, hogy magvető legyél, vállald!

Gál Gabi barátom, akit már Veress Efraim blogjáról is ismerhettek, mivel neki előbb volt barátja mint nekem, de mostmár az én barátom is, :) küldött nekem ma át néhány képet, köztük a kislányomról ezt amit ide felteszek.



Renáta

1 megjegyzés:

Balogh Krisztina írta...

Örömünk, hogy mindannyian az Úr testének részeiként tevékenykedhetünk az elhívásunk, szerint. Legyen meg azÚr áldása, a Szent Szellem ereje a munkátokon, és a Gyülekezeteteken, éppúgy, mint kedves családotokon! Tegyetek folymatosan bizonyságot az Úrról, mert a bizonyság mindannyiunkat erősít hitben! Kriszta