2008. szeptember 5., péntek

Ében-Háézer

Mind ez idáig megsegített minket az Úr! Hálát adunk Istennek, az Ő jóságáért, hogy megsegített bennünket az elmúlt napokban, és a városunk egyik nagy terén hirdethetjük az evangéliumot. Tegnap délután beszéltem telefonon egy fiatal aszonnyal, aki csak néhány hete volt először a gyülekezetünkben, de azóta rendszeresen jár az alkalmakra, és így kérdezi tőlem: Te Zsolt, áll már a Remény sátora? Igen, válaszoltam, és arra gondoltam milyen jó is lesz, ha valóban e három napban a remény mennyei fénye ragyoghat majd be, mind több gyergyói szívet. Ma délután reménykedve elkezdtük az evangelizációs alkalmainkat, és most este, visszagondolva a nap eseményeire, öröm van a szívemben. Nem voltunk még túl sokan, de azért jöttek az emberek. Volt aki bejött a sátorba leült, majd egy idő után tovább ment. Volt aki bejött, és végig ott is maradt. De voltak akik csak távolról figyeltek, nem mertek közelebb jönni.
Buzgó, élő bizonyságtételeket hallhattunk, Szabó Imre és Morár János testvéreinktől, akik Erdőszentgyörgyről érkeztek, majd id.Veress Ernő testvér hirdette az evangéliumot a következő igék alapján: "Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött e világra, hogy megtartsa a bűnösöket, a kik közül első vagyok én." Az alkalom végén, amikor hangzott a döntésre hívás, még nem volt aki vállalja, és kimondja az igent, de hisszük, hogy lesz aki igent mond a Mester hívására még a héten. A végén azért volt alkalmam három személlyel is elbeszélgetni, majd imádkozni is. Bár először imádkozhattam ezekkel a gyergyói emberekkel, de hiszem nem utoljára, és szeretnék velük együtt is örülni, amikor eldől a szívükben, hogy követik Jézust. Minden dicséret a Krisztus Jézusé!!
Holnap reggel tovább folytatódnak a programok, és tovább kérjük a mi Urunkat, hogy munkálkodjon az emberek szívében, vonja őket a sátorba, hogy mind többen hallják meg és fogadják be, az igaz beszédet, az evangéliumot. Ti is imádkozzatok értünk.
Itt még megemlékezek, a magyarországi testvéreimről is, akik holnap az Életháznál evangelizálnak. Titeket is áldjon meg az Úr Jézus, és áradjon ki Istenünk kegyelme az ott levőkre is.
A mai napról felteszek néhány fotót.

Nincsenek megjegyzések: