2012. szeptember 11., kedd

Menjetek!

"Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyáminden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében!" Máté 28:19

Mesterünk parancsa ez: "Menjetek!" Így hát külön engedélyre van szükségünk az egyhelyben maradáshoz! Az evangelium arról szól, hogy Jézus eljött az Atya jobbjáról, hogy a Golgotára menjen. Jézus azt kérte azoktól, akik a tanítványai akartak lenni, hogy hagyják el otthonukat, kényelmüket, és kövessék Őt. Egyesek ragaszkodtak ahhoz, hogy nem tudnak menni, mert előbb még gondoskodniuk kell idős szüleikről (Lk. 9:57-58). Mások először meg akartak bizonyosodni arról, hogy minden rendben lesz e (Lk. 61-62). Megint mások kifejezték, hogy készséggel követik de mindent aprólékosan tudni akarnak, hogy mi lesz a dolguk (Lk. 57-58). Jézus sosoem keresett mentséget azoknak, akik tétováztak az Ő követésében. Világossá tette, hogy követése azt jelenti: az irányt Ő szabja meg, és nekik ezt kell követni.
Meggyőzhetjük magunkat, hogy Jézus nem igazán akarja, hogy változtassunk az életünkön, és rámutatunk a sikerekre, amelyeket éppen most élvezünk. De Jézus a tanítványait is gyakran máshova küldte a sikerük színhelyéről. Amikor Péter éppen csak, hogy partra vonta egész halász karierjének legnagyobb fogását, Jézus akkor hívta el, hogy mindent hagyjon ott. Fülöp evangelistaként bámulatos sikernek örvendett, amikor a Szentlélektől utasítást kapott, hogy menjen a pusztába. Az a sikerünk amiben éppen vagyunk, a legnagyobb akadállyá válhat abban, hogy oda menjünk, ahova Jézus akar küldeni.
Ha nagyon elkényelmesedtél már ott, ahol éppen most vagy, könnyen szembeszegülhetsz Krisztus hívásával, amikor máshová küld. Ne feltételezd, hogy Isten nem akarja, hogy "menj" az Ő szolgálatában! Lehet, hogy csak az utca másik oldalára vezet, hogy mond el az evangéliumot a szomszédodnak. De az is lehet, hogy a világ másik oldalára küld. Bárhova is vezet, legyél kész Vele menni!

Henry és Richard  Blackaby

Nincsenek megjegyzések: