2012. január 7., szombat

Kövesd az Élet Fejedelmét

„A kereszténység egy nagy labirintussá lett. A hit ezer kis darabra töredezett széjjel, és ha a darabok egyikét-másikját nem fogadod el, eretneknek kiáltanak ki. Mi segíthet ezen? Csak az egy szükséges dolog: visszatérni Krisztushoz! Ha Őt fogadjuk el vezetőnknek, ha az Ő lábnyomait követjük, és minden más utat félretéve, együtt haladunk addig, míg elérjük a nagy célt, az egyetlen közös hitet (Ef. 4:13). Amint az isteni Mester mindent az írások alapjára épített, ugyan úgy kell nekünk is hitvallásunk különlegességeit feladnunk, megelégedve Isten kinyilatkoztatott igéjével, amely mindnyájunk közös kincse. Bibliával a kezünkben így kiáltsunk fel: hiszem, amit Isten kijelentett ebben a könyvben; engedelmesen megtartom parancsolatait; bízom annak igazságában, amit Ő megígért. Keresztyének figyeljetek! Élet csak egy van, de a halál ezer formában is eljöhet hozzánk. Csak egy igazság van, de tévedés van ezer is! Csak egy Krisztus van, de antikrisztus nagyon sok van. Így tudd meg hát keresztyén világ, mi az egy szükséges dolog. Vagy visszafordulsz Krisztushoz, vagy az antikrisztussal együtt te is elpusztulsz. Ha bölcs vagy és élni akarsz, kövesd az Élet Fejedelmét!” Comenius - 1669

Ezeket a sororkat, ezelőtt 343 évvel fogalmazta meg Comenius, de ma talán sokkal aktuálisabb üzenettel bír mint akkor! Hasonló gondolatokkal és felhívással köszöntelek az új évben: Ha bölcs vagy és élni akarsz, kövesd az Élet Fejedelmét 2012-ben!

1 megjegyzés:

Borzási István írta...

Imádkozunk értetek, hogy ebben az évben is adjon az Úr sok áldást munkátokra ott Gyergyóban! Isten áldja meg családodat, feleségedet és gyermekeiteket!