2008. december 13., szombat

Erőt adsz minden helyzetben....

Újra itthon.
Hála legyen az Úr Jézusnak, megőrzött bennünket, az elmúlt napok sok-sok utazásaiban. Nyolc napi távollétünk alatt, több mint 3000 km utaztunk, körülbelül így: Gyergyó-Kecel-Paks-Kecel-Szilágyperecseny(Ro)-Kecel-Kiskőrös-Súr-Eger-Kisgyőr-Kecel-Jánoshalma-Kecel-Kiskunhalas-Kiskőrös-Kecel-Erdőszentgyörgy-Gyergyó. Gazdag programunkban átélhettük Urunk áldásait, valamint az énekíróval együtt, énekeltük és tapasztaltuk meg: "Erőt adsz minden helyzetben....". Sokszor, erőnk feletti volt a terv, de az Úrral sikerült megvalósítani. Ilyenkor, mikor Magyarországra megyünk, az Úr kegyelméből, idősebbik hugoméknál Katiéknál lakhatunk Kecelen, akik lelkesen, szeretettel és türelemmel fogadnak és hordoznak bennünket, és osszák meg velünk az otthonukat és asztalukat. A mennyei Atya hiszem, megáldja őket ezért, és mindazokat is, akik így vagy úgy részt vállalnak a misszióban. A kisebbik hugom Klári pedig intézi ügyes bajos dolgainkat, amelyeket mi nem tudunk a távolság miatt. Őt is megáldja az Úr, most éppen egy gyermekkel márciusban.
A bibliaiskolán, ahol levelzőn az utolsó évemet járom, voltam csütörtökön és pénteken, ahol különösen a péntek délelőtti tanítás nagyon sokat mondott nekem, az újszövetség témában. Örültem hogy ott lehettem, és még szombaton is ott kellett volna maradnom, de mivel szombaton Szilágyperecsenben kellett a munka kongresszuson reggel szolgálnom, így engedélyt kaptam, hogy elmenjek. Szombaton hajnalban kettő órakor indultunk sógorommal, aki a vezetésben segített, és Tamással, akinek édesanyja ott lakik, és az alkalmat kihasználva meglátogatta. Én a Máté ev. 9:37-38 olvasva igyekeztem buzdítani arra lelkipásztor és lelkimunkás testvéreimet, hogy az aratás Urát kérjük, küldjön még munkásokat, mert nagyon sok az aratni való, de a munkás kevés. Azután a kongresszus napirendi pontjait tárgyalhattuk hosszasan, de hasznosan. Végül Thoma Magda az Európai Baptista Federáció elnöke hirdetett igét a Zsoltárok 133. része alapján.
Vasárnap délelőtt a kiskőrösi gyülekezteben voltunk, ahonnét az Úr kihívott bennünket a misszió munkára. Délután a súri Pék Győző testvérék meghívásának tettünk eleget, és velük mentünk gyülekezetbe, majd azután a házuknál vagy 15-n folytattuk. Nagyon tartalmas lelki beszélgetés alakult ki, majd imádkoztunk mindannyian, abban a hitben, hogy Isten meghalgatta imáinkat. Külön öröm volt számomra, hogy találkozhattam Istvánékkal Rédérő (azt hiszem így hívják a helységet, ahol laknak), és láthattam arcán, hogy ég a vágy a szívében Isten után. Már éjfél jól elmúlt, mikor nyugovóra tértünk, szívünkben hálával.
Hétfőn, reggel még vendéglátóinkkal imádkoztunk, beszélgettünk, reggeliztünk, és onnét Egerbe indultunk, ahol meglátogattuk a gyergyói gyülekezetünk egyik tagját Évikét, aki néhány hete mondott igent, az Úr Jézus hívó szavára. Évike Egerben dolgozik, 1hónap munka, (egy idős asszonyra vigyáz non stop), 1 hónap otthon. Jó volt együtt imádkozni, beszélgetni vele is és a gondozott nénivel is. Egerből Kisgyőrbe mentünk egy családot meglátogatni, Zsoltot és Krisztinát, valamint két gyermeküket, akik interneten vették fel velünk a kapcsolatot. Nehéz lelki harcaik vannak, és igéretet tettünk nekik, hogy ha az Úr ad alkalmat, meglátogatjuk őket. Az Úr most küldött, és mi szívesen vállaltuk és mentünk. Nagyon jól elbeszélgettünk, és imádkoztunk együtt, bízva abban, hogy a mindanható Isten, megmutatja akaratának útját nekik. Ti is imádkozzatok értük.
Kedden disznóvágáson voltunk Jánoshalmán édesanyámnál, ahol saját részünkre vágtunk. Hálásak vagyunk a segítségekért, akiket az Úr rendelt ki számunkra Zsuzsit az unokanővéremet, és Tamást az öcsémet.
Szerdán sok intézni valóim mellett, volt egy váratlan, de örömteli beszélgetésem egy régi ismerősömmel P. Zolival. Nagyon érdekelte mindaz ami az életemben történt, és csupán 40 percünk volt beszélgetni, hiszem Isten ad még alkalmat, hogy részletesebben és mélybben is elbeszélgethessünk. Imádkozzatok Zoliért is. Zoli, olvasd a bibliát, amit adtam, és abból is sok kérdésedre válszt kapsz.
Szerda este egy nagyon áldott alkalmat tölthettem testvéri közösségben Kecelen. Jó volt az ige mellett arról gondolkodni, beszélgetni, hogy mennyire van Istennek szentelve az életünk. Sok bizonyság és megtapasztalás hangzott el, ezen az estén. Majd az imádkozás során, valakinek összetört a szíve, és az Úrhoz kiálltott irgalomért. Megbánta bűneit, elrontott útait, a természet szerinti életét halálba adta, és Edina kapott egy új szívet. Dicsősség legyen Istennek!! Edináért is imádkozzunk, hogy az Úr erősítse meg, tartsa meg, áldja meg, használja fel, hogy rajta keresztül, mások is Istenhez térhessenek.
Mindenért hálás vagyok Istennek!
Csütörtökön éjjel érkeztünk haza, és már hiányzott Gyergyó, a gyülekezet és a testvérek, a vágyakozók. Jó újra itthon lenni. Mert itt a helyünk, és Isten itt akar bennünket látni. Egyszer Veress testvér így mondta: "Ha ott vagy ahol lenned kell, ha teszed amit tenned kell, akkor az fog történni, aminek történnie kell." Tehát velünk is az történt, hogy otthonunká lett Gyergyó.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

nahát Klári Babát vár? halleluja :)
Vele örülök én is